Merevedési zavar kezelése és okai

A merevedési zavar olyan probléma, melytől a legtöbb férfi retteg. A merevedési zavar kezeléséről és a merevedési zavar elleni sikeres technikákról olvashatsz ebben a cikkben.

A merevedési zavar kapcsán elképzelhetetlennek tartják, hogy velük ilyesmi megtörténhet, mégis valamennyiük szembe találkozik a problémával élete során. Hazánkban is sokan szenvednek merevedési zavaroktól. Sokan beletörődnek a sorsukba, és inkább lemondanak a szexről. Vannak, akik megpróbálják a merevedési zavar kezelését házilag megoldani. Ebben a cikkben bemutatott megoldás a férfiak 90%-ánál meglepően hatásos megoldást kínál.

Mi is az a merevedési zavar?

Mi is az a merevedési zavar?

A merevedési zavar esetén a hímvessző merevségi állapota nem kielégítő a szexuális együttlét létrejöttéhez, vagy annak eredményes befejezéséhez.

Bár a merevedési zavar jellemzően az idősebb korosztályt, a 65 év feletti férfiakat sújtja, igazából bármely életkorban, bármikor kialakulhat időszakosan jelentkező, de akár még kóros verziója is. Az erekciós probléma nem csak a férfiakat érinti, hanem párkapcsolatukra is negatívan hat, hiszen a merevedési zavarokkal küzdők nem képesek a kielégítő szexuális teljesítmény biztosításának alapfeltételére, a kellően kemény és tartós erekcióra.

A szexuális együttlétet érintő problémák mindkét felet érintik, így helytelen tabuként kezelni a témát. Sőt, ha nincs meg a partnerek között a megfelelő, nyitott kommunikáció, a merevedési zavar felismerése és a közös megoldáskeresés, az könnyen a párkapcsolat végét is eredményezheti.

Azonnali segítség
Mi a különbség a merevedési zavar és az impotencia közt?

Mi a különbség a merevedési zavar és az impotencia közt?

A merevedési zavar az erekció létrejöttének nehézségét jelenti. Azt, hogy az illető nehezen, esetleg hosszas idő alatt, erősebb közvetett, vagy közvetlen ingerlés hatására képes csupán elérni a kívánt merevedést és ez nehezíti az együttlét létrejöttét. 

Impotenciáról ezzel szemben akkor beszélhetünk, ha a merevedési zavar nem csak megnehezíti, hanem teljes mértékben el is lehetetleníti a közösülést. Így tehát az impotencia voltaképpen a merevedési zavar egy súlyosabb verziójaként is tekinthető.

A merevedési zavar jelentkezhet időszakosan, ez esetben nem tekinthető kórosnak. Az életkor előrehaladtával azonban egyre gyakoribbak lehetnek ezek a problémák. Az alkalmi előforduláson még könnyedén túlteheti magát az ember, az állandósult zavar azonban már kihathat az önértékelésre, a partnerrel való kapcsolatára is.

A merevedési zavar tehát nem kizárólagosan testi, hanem egyben, közvetett módon érzelmi problémát is jelent. A merevedési zavar során jelentkező frusztráció és stressz, tovább nehezítheti az erekció létrejöttét, így az érintett könnyen egy véget nem érő spirálba kerülhet. Nem beszélve arról, hogy mindezen frusztrációk kihatnak az élet különböző területeire is.

azonnali segítség

Merevedési zavar jelei

A merevedési zavar tünetei eltérőek, ez függ attól, hogy miylen szinten áll fent merevedési probléma. Ezek alapján a tünetek a különböző fokozatok szerint:

 • Nem vagy képes a teljes 100%-os erekcióra, merevedésed csak lassan jön létre és nem 100%-os keménységgel 
 • Nem vagy képes a merev állapotot a közösülés végéig fenntartani
 • Teljes mértékben képtelen vagy az elérni a merevedés kezdeti szintjét is
 • Már hetek óta nem volt spontán merevedésed, amikor a barátnőddel vagy

Sajnálatos módon a merevedési zavar mellé sok esetben társul korai magömlés is. Ugyanis a merevedési zavartól tartva ugyanis az érintett férfiak hajlamosak siettetni az orgazmust, ami rossz beidegződéshez, az ejakuláció kontrolljának elvesztéséhez vezethet. Sok férfi a merevedési problémát úgy éli meg, mintha férfiasságától fosztanák meg, ezért szégyelli. 

A merevedési zavar azonban a férfiak nagy százalékát érinti, az életkor és egyéb körülmények hatására jelentkező gond pedig természetes jelenség, így abszolút nincs rajta szégyellnivaló, kiváltképp, hogy a merevedési zavar mára már könnyedén orvosolható. 

AZONNALI SEGÍTSÉG
Merevedési zavar jelei

Merevedési zavar okai

Fontos részletesen megvizsgálnunk a merevedési zavar kiváltó okait, mielőtt a megoldást átbeszélnénk. Előfordul, hogy a férfi képtelen erekciót produkálni, vagy nem tudja fenntartani a merevedést a szex végéig. Ilyen esetekben potenciazavarról beszélünk. Nézzük végig, hogy milyen okai lehetnek a merevedési zavar kialakulásának, hogy kiderítsük a probéma forrását.

Merevedési zavar lelki okai

Merevedési zavar lelki okai

Fiatalabb, 30 körüli életkorban gyakran lelki okok húzódnak meg a merevedési zavar hátterében. A merevedési zavar lelki okai lehet például a szorongás, a teljesítési kényszer, a túlzott megfelelési vágy. Az ilyen eredetű problémák fix, tartós párkapcsolat létrejötte után az esetek többségében jó eséllyel megszűnnek. Ha mégsem szűnnének meg, akkor érdemes a barátnődel leülni egy esti borozgatásra és őszintén elmesélni neki, hogy miken aggódsz, szorongsz. Nincs semmi tabu.

Azonnali segítség
Szorongás, stressz miatti merevedési zavar

Stressz, szorongás miatti merevedési zavar

Az aktuális szellemi állapot is hatással lehet az erekció létrejöttére. A túlzott feszültség, az hogy az illető nem tudja a szeretkezés során elengedni magát, ellehetetleníti az aktus létrejöttét. Ezen segíthet bármivel, bármilyen olyan tevékenységgel, ami oldja a feszültséget, lehet az relaxáció, sport, tánc. (Hogy a merevedési zavar hátterében pszichés okok (mint például a stressz) húzódnak, meg nem pedig fizikai okok, pontosan jelezheti az ha a problémák ellenére a reggeli merevedés létrejötte továbbra is megfigyelhető.)

Azonnali segítség
Merevedési zavar káros életmód miatt

Káros életmód miatti merevedési zavar

Erekciós problémákhoz vezethetnek sok esetben a káros szenvedélyek is, kiváltképp a dohányzás, mely érszűkületet idézhet elő, így rontja a szabad vérkeringést. A merevedési zavar rizikója a dohányosok körében napi 2-10 szál között 16%-kal emelkedik, 10-20 szál között 36%-kal, 20 szál felett pedig akár már 60%-kal is megemelkedhet.

Azonnali segítség
Merevedési zavar férfi klimax miatt

Merevedési zavar férfi klimax miatt

Merevedési zavarhoz vezethetnek sok esetben a káros szenvedélyek is, kiváltképp a dohányzás, mely érszűkületet idézhet elő, így rontja a szabad vérkeringést. A merevedési zavar rizikója a dohányosok körében napi 2-10 szál között 16%-kal emelkedik, 10-20 szál között 36%-kal, 20 szál felett pedig akár már 60%-kal is megemelkedhet.

Azonnali segítség
Merevedési zavar gyógyszerek mellékhatásai miatt

Gyógyszerek mellékhatásai miatti merevedési zavar

A merevedési zavar tünetei bizonyos gyógyszerek mellékhatásaként is jelentkezhetnek. Tipikus gyógyszertípusok például a különböző vérnyomáscsökkentők. Amennyiben gyógyszer okozza a problémát, az a betegtájékoztató elolvasása után kiszűrhető, hiszen a mellékhatások felsorolásánál ennek a tünetnek is szerepelnie kell. Ilyen esetben érdemes konzultálni a kezelőorvossal, hátha tud a kötelezően alkalmazandó gyógyszer helyett más alternatívát ajánlani, egy másik készítmény formájában.

Azonnali segítség
Merevedési zavar gyerekvállalás miatt

Termelékenységi aggodalmak

Ha a pár görcsösen törekszik a megtermékenyítésre, az rendkívüli elvárások elé állítja a férfit, hiszen úgy érezheti, hogy szinte parancsra kell kiváló teljesítményt nyújtania. Ez pedig stresszhez vezethet, ha rágörcsöl a teljesítményre, könnyen lehet, hogy a kívánt merevedés elérése híján semmilyen teljesítményre nem lesz majd alkalmas. A túlzott akarás éppúgy gátja lehet a merevedésnek, mint az akarás hiánya.

Azonnali segítség
Merevedési zavar tartós betegség miatt

Tartós betegségek miatti merevedési zavar

A tartósan jelentkező merevedési zavar jelentkezhet más betegségek tüneteként is. Így például tipikus erekciós problémával járó betegség a szív- és érrendszeri elváltozások, a magas vérnyomás és érelmeszesedés. A keringési betegségek értelemszerűen szintén erekciós problémákhoz vezethetnek, úgy mint például a cukorbetegség, a magas koleszterin- és vérzsírérték is. Az erek és idegek károsodása, a nem megfelelően történő véráramlás során nem jut elegendő vér a nemiszervbe, így nem képes az erektált állapot létrejönni. A gyulladással járó prosztata zavarok, a prosztatamegnagyobbodás és a prosztatarák szintén okozhat merevedési zavart.

Azonnali segítség
Merevedési zavar párkapcsolati problémák miatt

Merevedési zavar párkapcsolati problémák miatt

Különböző párkapcsolati problémák és feszültségek is vezethetnek merevedési zavarokhoz. Ezeknek a problémáknak a hátterében legtöbbször a hiányzó, vagy nem megfelelő kommunikáció áll. Valamelyik félnek problémái vannak, míg ő azt hiszi, hogy párja tisztában van ezekkel, valójában nem tud a bajáról, hiszen ő nem mondta el neki. A párkapcsolatban jelentkező feszültségek kihatással lehetnek a szexuális teljesítményre is. A nyitott, őszinte kommunikáció tehát az egészségesen működő párkapcsolat szexuális oldalát is erősíti.

Azonnali segítség

Merevedési zavar kezelése

Ma már szerencsére sokféleképpen kezelhető a merevedési zavar. Rendelkezésre állnak vény kötelets gyógyszerek, vény nélküli gyógynövény tartalmú kapszulák, egyszerű mechanikus készülékek, műtéti úton és pszichés tanácsadással. Az, hogy melyik mód javallott függ a zavar hátterében meghúzódó okoktól, illetve az egyén preferenciáitól egyaránt.

Nézzük végig részletesen a különböző kezelési módokat és végül az azonnali megoldást, amit mi javaslunk Neked és garantáltan működik, hisz mi is ezt használjuk: 

Merevedési zavar kezelése gyógyszerrel

A merevedèsi zavar kezelésének leggyakoribb és legismertebb módszere. A sildenafil és tadalafil tartalmú gyógyszerek sok férfinek segítettek már merevedési zavar kezelése során.Bizonyos orvos által receptre írt készítmények hatékonyan segíthetik a kívánt merevedés elérését. Ilyen merevedési zavar gyógyszer például a Viagra

Ezek a gyógyszerek segítenek, hogy megfelelő fizikai és pszichés stimuláció esetén a péniszbe nagyobb mennyiségű vér áramoljon be. Ennek következtében pedig létrejön az erős és tartós merevedés.

Hátrányaik: csak orvosi vényre kaphatóak patikában, drágák, és erős mellékhatásaik lehetnek. Emellett szív és keringési problémákkal küzdő betegek nem használhatják ezeket.

Azonnali segítség
Merevedési zavar tartós betegség miatt

Péniszpumpával a merevedési zavar ellen

A péniszpumpa a merevedési zavar kezelésének egyik  házilag alkalmazott eszköze. A péniszpumpák olyan mechanikus eszközök melyek vákuumot használnak a merevedés eléréséhez. A péniszpumpa hengerformájú csövét a péniszre kell helyezni, majd egy (az esetek többségében kézi) pumpa segítségével kell vákuumot előállítani a csőben. A vákuum hatására vér szívódik a péniszbe, így előáll az erekció. Az így elért merevedés általában maximum 1-2 óráig áll fenn. A péniszpumpa használatának előnye, hogy maximálisan természetes alternatívát nyújt a merevedés eléréséhez, emellett használatával a pénisz mérete is megnövekedhet. Az eszköz használata kellemes érzéssel jár

Azonnali segítség
Merevedési zavar tartós betegség miatt

Pénisz ereinek kitágítása injekcióval

Merevedèsi zavar kezelése gyógyszer segítségével lehetséges. Ezt Alprostadilnek hívják. Ez kitágítja a péniszben lévő ereket, így a véráramlás javul. Ezáltal könnyeben létrejön az erekció.

Hátrányai: igen nehézkes a kezelése, ugyanis injekció formájában kell befecskendezni a hímvesszőbe. Emiatt kisebb vérzés is felléphet. Emellett az injekció eléggé drága.

Azonnali segítség
Merevedési zavar tartós betegség miatt

Potencianövelő torna a merevedési zavar ellen

A férfi-intimtornát szokás potencianövelő torna néven is illetni, ugyanis jótékony hatással lehet a vérkeringésre, aminek optimális működése elengedhetetlen a megfelelő erekció eléréséhez. Emellett a megfelelően végzett gyakorlatok segíthetnek a férfi intim izmok erősítésében, a magömlés akaratlagos késleltetésében és a vizelettartási képesség fejlesztésében. A gyakorlatokat rendszeresen, naponta kétszer 10-15 percen át javallott végezni.

Azonnali segítség
Merevedési zavar tartós betegség miatt

Merevedési zavar ellen mi ezt javasoljuk

A fentebb említett módszerek hatásosak lehetnek merevedési zavar ellen. Megvannak azonban a hátrányaik. Illetve kissé nehézkes és körülményes az alkalmazásuk. Ezért is mi egy másik, azonnali módszert javaslunk helyettük merevedési zavar ellen. Egy olyan megoldást, ami a férfiak közel 80-90%-ánál beválik.

Ezzel a megoldással nem lesz szükséged többé:

Potencianövelő tabletták, amik azonnal segítenek Fájdalmas injekciókat beadni magadnak,

Potencianövelő tabletták, amik azonnal segítenek Péniszpumpával és péniszgyűrűvel küzdeni egy jó erekcióért,

Potencianövelő tabletták, amik azonnal segítenek Háziorvoshoz és patikába járkálni vényköteles potencianövelő gyógyszerért.

És végre lazán, jókedvűen, mindenféle görcs nélkül várod majd a szeretkezést. Maximálisan kiélvezheted az együttlétet a saját és barátnőd örömére is.

Próbáld ki a Szuperhős növényi alapú prémium potencianövelőt

A pénisz keménységének megerősítésére, valamint a merevedés folyamatos és hosszú ideig történő fenntartására próbáld ki a Szuperhős potencianövelő tablettát. Egészséges férfiak is bátran használhatják.

A Szuperhős potencianövelő tabletta 2018. óta van a piacon, és a kategóriájában az egyik legerősebb megoldás. Biztonságos, engedélyezett és kimagaslóan hatásos vény nélkül kapható gyógynövényes potencianövelő termék. Az összes szükséges magyarországi dokumentációval, és OGYÉI hatósági notifikációval rendelkezik. A Szuperhős potencianövelő OGYÉI notifikációs száma: 26753/2021

Villámgyorsan hat és hihetetlenül feldobja a szeretkezést: Szuperhős potencianövelő

Azonnali segítség
szuperhős potencianövelő tabletta

Élvezd felszabadultan a szeretkezést a Szuperhős potencianövelő segítségével

 • Hihetetlen merevedést eredményez a szeretkezés teljes ideje alatt!

 • Önbizalmadat az egekbe repíti!

 • Kápráztasd el: 5-10 percen belül bátran belekezdhetsz egy második menetbe is!

 • Ha nincs merevedési problémád, akkro is nagyon látványos lesz a különbség!

A Szuperhős több száz korábbi férfi vásárlónk 90-95%-ánal teljes mértékben bevált. Elégedett, visszatérő vevőink aránya a Szupegős termékünk esetében kiemelkedően magas.

Azonnali segítség
szuperhős potencianövelő tabletta

Legális a Szuperhős potencianövelő tabletta?

A Szuperhős potencianövelő tabletta legálisan megvásárolható, OGYÉI notifikációval rendelkező, biztonságos étrend-kiegészítő. Magyarországon hivatalosan engedélyezett termék 2018 óta. A termék hatósági engedélye ellenőrizhető az OÉTI étrend-kiegészítő listában.

 • OÉTI engedélyszáma: 26753/2021.

 • Kizárólag növényi összetevőket tartalmaz, amelyek nem ártalmasak az egészségre.

 • Mellékhatása nincs, vagy teljesen elhanyagolható.

 • Internetről biztonságosan, legálisan és engedélyezetten megrendelhető.

A Szuperhős potencianövelő az egyik legismertebb, piacvezető étrend-kiegészítő potencianövelő a hazai piacon.

 

Azonnali segítség
szuperhős potencianövelő tabletta
szuperhős potencianövelő tabletta

1 doboz Szuperhős POTENCIANÖVELŐ

6 db kapszula, garantált és hosszan tartó, kemény erekció. 100% legálisan kapható potencianövelő.

6990 Ft.

KOSárba teszem
szuperhős potencianövelő tabletta

2 doboz Szuperhős POTENCIANÖVELŐ

12 db kapszula, garantált és hosszan tartó, kemény erekció. 100% legálisan kapható potencianövelő.

13 980 Ft.

KOSárba teszem
szuperhős potencianövelő tabletta

3 doboz Szuperhős INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL

6 kapszula/doboz, garantált és hosszan tartó, kemény erekció. 100% legálisan kapható potencianövelő.

20 970 Ft.

KOSárba teszem
szuperhős potencianövelő tabletta

4 doboz Szuperhős INGYENES SZÁLLÍTÁSSAL

6 kapszula/doboz, garantált és hosszan tartó, kemény erekció. 100% legálisan kapható potencianövelő.

27 960 Ft.

KOSárba teszem
MPL csomagautomata

Diszkrét rendelés és csomagátvétel

Válaszd a törzsvevőink nagy kedvencét a Postán maradó csomagot, a teljes diszkrécióért. Senki nem tudja meg, hogy csomagod érkezett, és bármikor át tudod venni a helyi postán személyi igazolvány bemutatása ellenében. Ha nem szereted a postát vagy nincs a közeledben, akkor kérd a csomagodat Posta csomagautomatába, ahol 0-24 órában bármikor átveheted.

Ha nincs a közeledben csomagautomata, akkor kérd csomagodat MOL benzinkútra (0-24 órában átveheted a csomagodat) vagy a több száz Coop üzlet valamelyikébe, ahol akár a bevásárlással is egybekötheted.

Mindegyik csomagátvevő helyen kényelmesen és diszkréten fel tudod venni a potencianövelő csomagodat  100%-os diszkrécióban. A csomagon a feladó neve: Camelot Consulting Kft. lesz és nem webshop neve, ne aggódj emiatt.

Csak köszönetet tudok mondani,nekem nagyon bevált!Ha stresszelsz vagy félsz a nagy elvárástól próbáld ki,magabiztosabb leszel!Még másnap is érezhető a hatása..

Zoli (35)

Az eddigi legjobb,általam használt termékük a Szuperhős potencia kapszula. 4-5 napig érezhető volt a hatása. A webshop pedig könnyen kezelhető.

Levi (39)

Maximálisan elégedett vagyok a hatékonyságával. Hosszan tartó, két nappal a fogyasztást követően is érzékelhető az eredménye.

Peter (55)

Merevedési zavar kezelése házilag

Vannak olyan ételek és növények, melyek amellett, hogy megannyi vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, fogyasztásukkal bizonyos mértékben növelhető a potencia is. Néhány ezek közül növények közül:

Mandula: A mandula aktívan vesz részt az egészség megőrzésében, emellett kitűnő potencianövelő hatása is. Érdemes a fő étkezések közé, mintegy nassolnivalóként beiktatni, hogy kifejthesse a férfiteljesítményre gyakorolt pozitív hatását.

Fahéj: A fahéj kellemes, izgató illata és intenzív hatóanyagtartalmának köszönhetően a potenciafokozó teák egyik legkedveltebb összetevője. Emellett segít kiegyensúlyozott, optimális szinten tartani a vércukorszintet is.

Ginzeng: A ginzeng a keleti népgyógyászatból ismert, ahol már évezredek óta sikerrel alkalmazzák a nemi vágy növelésére. A növény képes a stresszhormon csökkentésére, így hatékonyan segítheti elő a merevedést abban az esetben is, ha a potencia zavarok hátterében a felgyülemlett stressz volt a meghúzódó tényező. Szinte valamennyi potencianövelő étrend-kiegészítő tartalmazza ezt az összetevőt. 

Tribulus Terrestris: Ezt a növényt már az ókori görögök is előszeretettel alkalmazták. Nem csak a potencia zavarokat kezeli, hanem pozitív hatással van a teljesítőképességre, koncentrációképességre, javítja a hangulatot és megszünteti a fáradtságérzetet is.

Gyömbér: A gyömbér értágító hatásáról híres. Ennek a tulajdonságának révén nem csoda hát az erekcióra gyakorolt jótékony hatása. A gyömbér képes növelni az erek véráteresztő képességét, így képes elérni, hogy megfelelő szexuális inger hatására a vér könnyebben jusson el a péniszbe, így létrejöjjön az együttléthez szükséges merevedés.

A potencianövelők (legyenek azok pusztán gyümölcsök, növények, vagy étrend-kiegészítők, esetleg gyógyszerek) hatására befolyással van az életmód is. Ezért annak érdekében, hogy a potencianövelés bármely módon is történjen, de a lehető legeredményesebb legyen, érdemes lehet az alábbi tanácsok betartása.

MINDEN AMIT A POTENCIANÖVELŐ TABLETTÁKRÓL TUDNI ÉRDEMES >>

SZUPERHŐS POTENCIANÖVELŐ TABLETTA >>

IRÁNY A FŐOLDAL >>

POTENCIANÖVELŐK >>