Barion Pixel

Sajnos a potenciazavar az életkor előrehaladtával egyre gyakoribb, ezért kiemelten szükséges, hogy időben megkezdődjön a potencianövelő életvitel! A potencianövelő életvitel az egész napi teljesítményünkre és kedvünkre is jótékony hatással vannak. Nem csoda, hogy a potencia szavunk egyszerre jelent – többek között – közösülési képességet, valamint változást okozó képességet. Mindkettőhöz elengedhetetlen az egyéni energiaszint megfelelő szintre tornázása és természetesen annak fenn-, illetve megtartása.

Ahhoz, hogy kiválóan teljesíts az ágyban, a magánéletedben és a munkádban egyaránt, a következők fognak neked segíteni!

Fontos az étrend

A nem megfelelő, rossz napi étkezés állandó levertséghez, fáradsághoz vezet. Stresszeli a szervezetet és lefáraszt téged, mert a feldolgozáshoz jóval nagyobb energia kell, amit a test elő is teremt. Miközben te kevésbé leszel képes fókuszálni az elintézendőkre, nem tudsz kiteljesedni a szociális életedben. Ennek eredményeképpen megjelenik a bűntudat; pedig nem a képességeiddel van baj, egyszerűen kimerültél!

A potencianövelő életvitel lényege, hogy minél kevesebb, újrafeldolgozott ételt viszel be a szervezetedbe, annál jobb! A különféle módon kezelt ,,műkaják” nagyon sokáig nem bomlanak le, miközben az ízesítésüknek köszönhetően nagyon finomak. Az ördögi kör pedig itt kezdődik, mert ezután egyre csak többet és többet akarsz majd enni. Az egészséges választás ezzel szemben nem csak az, hogy az élelmiszer természetes eredetű legyen, de fontos, hogy tudjuk, hogy mit miért is eszünk! Persze, ha szoros az időbeosztás nehéz helyesen táplálkoznunk, ugyanakkor érdemes minél közelebb kerülni az ideálishoz.

Milyen az ideális étrend?

Sok ember sokféle étrendre és diétára esküszik. Ezekben pedig közös, hogy a szervezet leterheltségét csökkentik. A kevés szénhidrát bevitelére buzdító étrendek elsősorban a fogyásban érdekeltek. Ugyanakkor nem feledkezhetünk el arról, hogy a szénhidrátok igazi energiabombák számunkra. Azok az étrendek, amelyek a zsíroknak üzentek hadat, szintén hasonló cél vezérli, mint az előbbieket. Itt se feledjük, hogy fontos vitaminjaink oldódnak zsírban! A kizárólag növényi ételeket ajánló vegetáriánus étrend szintén lehet effektív, de csak ha a húsokból származó fehérjét és vitaminokat máshonnan pótolni tudjuk! Ami biztos, az az, hogy többször együnk kevesebbet, folyamatos energiaellátást biztosítva ezzel a szervezetünknek, közben hagyjunk időt az emésztésnek is; az 1/3:2/3 tökéletes arány egy napra!A potencianövelő életvitel alapja a megfelelő étrend!

Fogyás

A saját elhízottságunk mértéke befolyással van a teljes szervezetünk működésére. Az elhízás következményei között vannak olyan súlyos problémák, mint a cukorbetegség, ízületkopás, ortopédiai problémák és a nemi vágy csökkenése, amit a tesztoszteron-szint jelentős csökkenése hoz magával. Az pedig lerontja a potencianövelő életvitelünket.

A test bizonyos ételeket, tápanyagokat (szénhidrát, cukor, zsír) nem azért raktároz el zsírpárnaként, mert ki akar tolni velünk, hanem azért, mert tartalékol, hátha egyszer erre, energia formájában szükséged lesz. Az elhízottságnak, túlsúlyosságnak kategóriái vannak. Ehhez jó közelítést nyújt az úgynevezett testtömeg index (BMI) kalkulátor, amit ide kattintva érhetsz el.

Sokak számára kevéssé nyilvánvaló, hogy a zsírpárnáink alatt mindenki – ha nem is Schwarzenegger – de egy esztétikus izom-körvonalú Adonisz. Ha a zsírpárnák eltűnnek, a tükörben egy barátságosabb, energikusabb és vidámabb Te fogad. Ezzel együtt nőni fog a tesztoszteron-szint, aminek egyenes következménye a potencianövelés! A potencianövelés fokozásához szerencsére ma már nem szükséges hosszú hónapokat étrend és életmódváltással eltöltened.

Ezek is érdekelhetne:

Potencianövelők és minden, amit tudnod kell róluk >>

Potencianövelő készítmények >>